GLAVNE TEME IKBALOVE POEZIJE (I) - Mir, Mustansir; Karić, Dženita (Novi Muallim, 2008)
(Iz Mustansir Mir, Ikbal, knjiga izišla u biblioteci Makers of Islamic Civilization, izdavač IB Tauris, Oxford Centre for Islamic Studies, London, New York, 2006., drugo poglavlje 22-55) Prijevod: Dženita Karić