KO GOVORI U IME ISLAMA? ŠTA MILIJARDA MUSLIMANA ZAISTA MISLI? - Mogahed, Dalia; Esposito, John L.; Hadžić, Haris (Novi Muallim, 2009)
Ovaj prilog sažetak je istoimenog djela koje je objavio „Gallup Press“, New York, 2007. Sažetak je priredila organizacija „American Muslims for Constructive Engagement“. Cjelovit prijevod knjige objavljen je nedavno u izdanju Udruženja ilmijje IZ u BiH Prijevod s engleskog: Haris Hadžić