VESTERNIZACIJA, MAHMUD II. I TRADICIJA ISLAMSKIH VRIJEDNOSTI VLADARA - Eršahin, Sejfettin; Karić, Enes (Novi Muallim, 2009)
Uvodna bilješka: Ovu raspravu Seyfettina Eršahina („Vesternizacija, Mahmud II. i tradicija islamskih vrijednosti vladara“) u prijevodu Enesa Karića, „Novi Muallim“ u skraćenoj verziji preuzima iz hrestomatije „Tumačenje Kur’ana u Republici Turskoj“ koju priređuje prof. dr Enes Karić. Rasprava Seyfettina Eršahina objavljena je u američkom časopisu “The American Journal of Islamic Social Sciences”, br. 23/2 Prijevod s engleskog: Enes Karić