LIJEP GOVOR, GOVOR UPUTE - Šarić, Muhamed (Novi Muallim, 2022)
Novi Muallim objavljuje hutbe aktivnih imama i hatiba. Uz hutbe rubrika sadrži i svojevrsne recenzije, tako da zajednički čine cjelinu. Recenzije pišu "slušatelji hutbe", a recenzije nemaju u potpunosti valorizirajuci karakter, već im je cilj unaprijeđivanje hutbe kao javnog istupa naših imama i kritički osvrt na te istupe. Recenzenti reagiraju na one aspekte koje oni drže važnim za jednu hutbu (trajanje hutbe, kvalitet, poruka, način izlaganja, pismenost, kompozicija itd. U ovom broju na našim stranicama su dvije hutbe: 1. Stid je dio vjere - hatiba Abdulgafara Velića iz i 2. Lijep govor- govor upute – hatiba Muhamed Šarića. Za ovaj broj recenzije su pisali: Abdulgafar Jukić i Izet ef. Čamdžić.