O SREĆI: ČOVJEKOVO SAVRŠENSTVO I SREĆA SASTOJE SE U USVAJANJU SAVRŠENSTAVA UZVIŠENOG ALLAHA I UKRAŠAVANJU SA ZNAČENJIMA NJEGOVIH ATRIBUTA I IMENA U MJERI KOLIKO JE TO POJMLJIVO ČOVJEKU - El-Gazali, Ebu Hamid Muhammed; Fatić, Almir (Novi Muallim, 2022)
Poglavlje iz Gazalijevog djela: al-Maqsad al-asna fi sharh ma’ani asma> Allah al-husna, al-Džaffan & al-Džabi, al-Tab’a al-ula, Limassol-Cyprus, 1987, 45-58. Prijevod s arapskog: Almir Fatić