DUHOVNI MOST IZMEĐU ISLAMSKOG ORIJENTA I KRŠĆANSKOG OKCIDENTA U MONOGRAFIJI "KULTURA BOŠNJAKA" DR. SMAILA BALIĆA - Durić, Rašid (Novi Muallim, 2022)
Prilog austrijsko-bosanskom simpoziju o Balićevom djelu koji je održan u Sarajevu u septembru 2006.