ISLAMSKO OBRAZOVANJE NA POSTKOMUNISTIČKOM BALKANU U PERIODU OD 1990. DO 2005. (II) - Machachek, Štepan; Dorić, Asmir (Novi Muallim, 2008)
Ovaj rad je objavljen 2006. godine u časopisu Arhiv orientalni, tromjesečnom časopisu o afričkim i azijskim studijima, volume 74/2006. Arhiv orientalni (Orijentalni arhiv) je referentni akademski časopis koji izlazi svaka tri mjeseca. Konstantno izlazeći iz štampe sve od 1929. godine, kad ga je osnovao poznati češki orijentalista Bedrich Hozny. Časopis predstavlja važan forum znanstvenicima iz Evropske unije i drugih evropskih zemalja. Izdaje ga Orijentalni institut Akademije nauka Češke Republike i u njemu se na engleskom, njemačkom i francuskom jeziku objavljuju članci, osvrti na članke i knjige, studije koje se bave proučavanjem historije, ekonomije, kulture i društava afričkih i azijskih zemalja. Prijevod s engleskog: Asmir Dorić