BIBLIOGRAFIJA RADOVA "NOVOG MUALLIMA" - Lavić, Osman (Novi Muallim, 2022)
Sažetak Novi Muallim izlazi tromjesečno u kontinuitetu od 2000. godine. Do sada su izišla 32 broja. U ovim brojevima objavljeno je 657 članaka na razne teme. Radovi su poredani abecednim redom prezimena autora, a radovi jednog autora hronološki. Prikaze smo označili sa oznakom (rec.) na početku rada. Na kraju je registar tema i prevodilaca.