VIŠESTRUKI KULTUROLOŠKI I ZNANSTVENI ZNAČAJ - Husić, Aladin (Novi Muallim, 2006)
Prika kataloga: Gazi Husrev-begova biblioteka u Sarajevu: Katalog arapskih, turskih, perzijskih i bosanskih rukopisa, svezak četrnaesti, obradio Osman Lavić, Al-Furqan, Fondacija za islamsko naslijeđe, Rijaset Islamske zajednice u BiH, London-Sarajevo, 1426./2005., XXIV+592+prilozi (ukupno 640)