ŠETNJA SVIJETOM ISLAMA U POTRAZI ZA „VOLJENIM“ - Alispahić, Zehra (Novi Muallim, 2006)
Prikaz knjige: Annemarie Schimmel, Geografija pjesnika, s arapskog preveo dr. Enes Karić, BEMUST, Sarajevo, 2004., 175. str.