AMERIKA NOSI ARAPSKO IME - Alispahić, Zehra; Trnka, Amira (Novi Muallim, 2006)
Razgovor sa poznatim francuskim orijentalistom Regisom Blacherom koji nije objavljen od 1955. godine. Prijevod s arapskog: Amira Trnka i Zehra Alispahić