ES-SUJUTI – CRTICE IZ NJEGOVE BIOGRAFIJE I NAUKOVNOG STASANJA - Karić, Enes (Novi Muallim, 2022)
Ovaj tekst objavljujemo u povodu pet stoljeća od smrti Dželaluddina es-Sujutija (1445.-1505.), slavnoga komentatora Kur’ana i hadisa, znamenitog enciklopediste, historičara, lingviste, leksikografa, bibliografa... Tekst je preuzet iz knjige dr. Enesa Karića Dželaluddin es-Sujuti – komentator Kur’ana i enciklopedist pozne klasike islama, koja je u pripremi za objavljivanje.