STVARNI SUKOB CIVILIZACIJA - Inglehart, Ronald; Norris, Pippa; Alibašić, Ahmet (Novi Muallim, 2005)
Prijevod i uvodna riječ: Ahmet Alibašić Prijevod teksta "The True Clash of Civilization", Foreign Policy, mart / april 2003., str. 67-74.