PRIJEVOD KUR’ANA SA PUNOM PREVODILAČKOM SVIJEŠĆU - Neimarlija, Hilmo (Novi Muallim, 2005)
Prikaz prijevoda Kur'ana: Riječ na promociji prijevoda Kur’ana na bosanski jezik akademika Esada Durakovića u sali Doma Vojske Federacije BiH, 24. septembra 2004.