UTICAJ JEDNE PORODICE NA OČUVANJE ARAPSKOG KNJIŽEVNOG JEZIKA - Hajrić, Amrudin (Novi Muallim, 2004)
Prikaz knjige: Jusuf Ramić, Moderna arapska književnost – Porodica al-Muwaylihi i njeni uticaji u književnosti, Preveo: Mehmed Kico, Fakultet islamskih nauka, 2003.