ISLAM POD OPSADOM - Akbar, Ahmed S.; Kovač, Mirnes (Novi Muallim, 2004)
Akbar S. Ahmed, Islam Under Siege, Living Dangerously in a Post-Honor World, Themes for the 21st Century, Polity Press, 2003. Članak je dio naslovnog poglavlja Akbarove knjige Islam pod opsadom. Prijevod s engleskog: Mirnes Kovač