MIŠLJENJE NEZAMISLIVOG I NEMIŠLJENOG U SUVREMENOJ ISLAMSKOJ MISLI - Arkoun, Mohammed; Kahteran, Nevad (Novi Muallim, 2004)
Naslov izvornika: M. Arkoun, Thinking the Unthinkable and the Unthought in Contemporary Islamic Thought, u: The Unthought in Contemporary Islamic Thought, Saqi Books, u suradnji sa The Institute of Ismaili Studies, London, maj 2002., str. 9-36. (uvodno poglavlje ove knjige). Prijevod s engleskog: Nevad Kahteran