O VREMENU ILUMINACIJE I O ALLAHOVOM VREMENU: On the subject of the Orhan Pamuk’s novel My Name is the Red - Abadžić-Hodžić, Aida (Novi Muallim, 2022)
Uz roman Orhana Pamuka, Zovem se Crvena, prijevod s turskog Ekrem Čaušević i Marta Andrić; Vuković&Runjić, Zagreb, 2004.