TESPIH - NANIZANE MISLI - Šinkovec, Miha; Zdravić, Nada (Novi Muallim, 2004)
Rad je pisan kao ispitni esej na predmetu Kultura islama na trećoj godini studija na Katedri za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Ljubljani; mentor: prof. dr. Enes Karić Prijevod sa slovenačkog: Nada Zdravić