ISLAM I ZAPAD: KOMPLEMENTARNI, NE SUPROTSTAVLJENI - Alibašić, Ahmet (Novi Muallim, 2004)
Prikaz knjige: Murad Wilfried Hofmann, Islam u trećem milenijumu, s njemačkog preveo Vedad Smailagić, Sarajevo, Libris, 2004, 221 str.