UČENJA ARAPSKE JEZIKOSLOVNE ZANANOSTI PROISTEKLA SU IZ UČENJA ISLAMA - Alispahić, Zehra (Novi Muallim, 2004)
Prikaz knjige: Mehmed Kico: ARAPSKA JEZIKOSLOVNA ZNANOST - Općelingvistička utemeljenja i specifična određenja, Fakultet islamskih nauka, Biblioteka monografije, knjiga2., Sarajevo 2003.