SRAZ VELIKE TEME I VELIKOG PISCA - Taljić, Isnam (Novi Muallim, 2004)
Prikaz knjiga: Tariq Ali: Knjiga Salahudinova, Bemust, Sarajevo, 2004. Amin Maluf: Samarkand, roman, Laguna, Beograd, 2004. Boualem Bessaih: Emir Abdulkadir i imam Šamil, Heroj Magreba i heroj Kafkaza, Izdavačka kuća Ljiljan, Sarajevo, 2004.