MEVLUD U VRIJEME DINASTIJE FATIMIJA - Kaptein, N. J. G.; Karić, Enes (Novi Muallim, 2002)
Ovo je prvo poglavlje iz djela MUHAMMAD'S BIRTHDAY FESTIVAL, autora N. J. G. Kapteina. Djelo je objavljeno u Leidenu 1993. godine. MUHAMMAD'S BIRTHDAY FESTIVAL je doktorska disertacija o temi mevluda u islarnskoj kulturi i civilizaciji. Na bosanskom će se uskoro pojaviti u prijevodu našeg saradnika Enesa Karića. Prijevod s engleskog: Enes Karić