ISLAMSKI VJERSKI PROGRAM U BOSANSKO-HERCEGOVAČKIM ELEKTRONSKIM MEDIJIMA: FORMA VS. SUŠTINA - Rondić, Adnan (Novi Muallim, 2022)
Autor u članku pokušava ukazati na osnovne značajke pozicije islama u elektronskim medijima u BiH, kroz specijalizirane emisije vjerskog karaktera.Pri tome dolazi do zaključka da pristup suštinskim islamskim porukama, sve više postaje formalan, kao što i formalizam u načinu predstavljanja islama postaje „mainstream“. U pojašnjavanju statusa islamskih tema u medijima,uvodi stari-novi termin „infoteiment“, medijski hibrid, koji od vijesti pravi spektakl. I islam,kao i druge vjere, postaje medijskim spektaklom, što nužno ne nosi lošu poruku.