VITR-NAMAZ U SUNNETU ALLAHOVOG POSLANIKA, A. S.: Prilog argumentaciji propisa o vitru u hanefijskom mezhebu i islamskoj tradiciji Bošnjaka - Duranović, Elvir (Novi Muallim, 2022)
UDK 28-534.3 Posljednjih dvadesetak godina islamska tradicija Bošnjaka našla se na udaru kritike ‘sljedbenika hadisa’ koji, oslanjajući se prvenstveno na hadis i hadiske znanosti, nastoje osporiti pojedine propise hanefijskog mezheba. Autor je u ovom radu na osnovu Kur’ana, Sunneta Allahovog Poslanika, a. s., i prakse selefi-saliha ponudio argumente koji podržavaju propise hanefijskog mezheba, pa s tim i islamske tradicije Bošnjaka, o vremenu i načinu obavljanja vitr-namaza.