SOCIJALNA DIMENZIJA POSTA - Spahić, Mustafa (Novi Muallim, 2022)
UDK 28-422.47 Tekst obrazlaže neka temeljna učenja i stajališta islama o propisanom i dozvoljenom načinu stjecanja imetka, kao i njegovom dijeljenju u dobrotvorne svrhe. Organska i neodvojiva povezanost islamskih obreda sa socijalnom i humanitarnom aktivnošću vjernika predstavlja aksiom vjerničke svijesti i prakse. Uspostavljanje održivog ekonomskog balansa između ekstremnog siromaštva i prekomjernog bogaćenja u islamu se realizira kroz dosljedno poštovanje metafizičkih načela i odgovorno izvršavanje vjerskih dužnosti koje su uvijek u znaku socijalne pravde, pomaganje siromašnih, siročadi, nemoćnih i drugih socijalno ugroženih kategorija.