PAD I USPON ISLAMSKE DRŽAVE - Feldman, Noah; Hadžić, Haris (Novi Muallim, 2009)
Prijevod s engleskog: Haris Hadžić Tekst je sažetak autorove knjige The Fall and Rise of the Islamic Stare, Princeton, Princeton University Press, 2008.