FATAMORGANA ISLAMSKE UMJETNOSTI: RAZMIŠLJANJA O PROUČAVANJU JEDNE OPSEŽNE OBLASTI (IV) - Blair, Sheila S.; Bloom, Jonathan M.; Abadžić-Hodžić, Aida (Novi Muallim, 2009)
The Mirage of Islamic Art: Reflections on the Study of an Unwieldy Field, Art Bulletin, 00043079, Vol. 85, College Art Association of America, 2003 . Prijevod s engleskog: Aida Abadžić-Hodžić