AKTUELNA TERMINOLOŠKA PROBLEMATIKA U IZUČAVANJU OSMANSKOG PERIODA HISTORIJE BOSNE I HERCEGOVINE - Smajić, Ramiza (Novi Muallim, 2022)
Riječ je o skraćenoj verziji referata izloženog na skupu "Historijska nauka u Bosni i Hercegovini 1990-2000.". Skup je održan u Sarajevu, u organizaciji ANUBIH 30. i 31. oktobra 2001. godine.