DŽERRAHIJSKI RED HZ. PIR NUREDDIN DŽERRAHI I DŽERRAHIJSKI TARIKAT - Yucer, Hur Mahmut (Novi Muallim, 2009)
Prikaz knjige: Mehmet Cemal Ozturk, CERRAHILIK, hz. pir Nureddin Cerrahi ve Cerrahi tarikati, Izdavačka kuća GELENEK, Istanbul 2004., 311 +48 str.