PROPISI HADŽA KOJI SE ODNOSE NA ŽENU - Čajlaković, Zehra (Novi Muallim, 2022)
UDK 28-57(532) Hadž je peta islamska dužnost propisana devete godine po Hidžri. Obaviti hadž jednom u životu je stroga obaveza svakom punoljetnom muslimanu i muslimanki, umno i fizički zdravom koji posjeduju materijalna sredstva. Postoje određene razlike u obavljanju hadža muškarca i žene, odnosno olakšice koje je Allah, dž.š., dao ženi. Te olakšice se, uglavnom, odnose na: ihram, tavaf, sa‘j, Muzdelifu, tavafuz-zijare, tavafu-l-veda, bacanje kamenčića, skraćivanje kose i mahrema.