VAKUFNAME NEKADA I DANAS - Mahmutović, Suad (Novi Muallim, 2022)
UDK 28:061.27(497.6 Bihać)(093.2) Predmet ovoga rada su vakufname datirane u različitim historijskim periodima. Za ilustraciju su korištene uglavnom bihaćke vakufname. S obzirom na institucionalnu povezanost ovi dokumenti su imali sličnu formu i u drugim gradovima Bosne i Hercegovine. Forma, uvjeti, stil i sadržaj vakufname se je vremenom mijenjao što je značajno utjecalo na pad interesa za nova uvakufljenja. Tokom istraživanja korišteni su originalni dokumenti, vakufname i vakfije, iz privatne arhive Sadik-ef. Ribića i Arhiva USK-a. S obzirom da se radi o rasutoj arhivskoj građi u podnožnim napomenama su korištene kratice ASR i AUSK. Korišteni su određeni normativni akti, kao i neki tekstovi iz periodične štampe Islamske zajednice.