SJEĆANJE NA BOSANSKI GENOCID: PRAVDA, PAMĆENJE I PORICANJE - Medić, Jasmin (Novi Muallim, 2022)
Prikaz zbornika radova: Sjećanje na bosanski genocid: Pravda, pamćenje i poricanje, Institut za islamsku tradiciju u Sarajevu, Sarajevo, 2017. U povodu dvadesete godišnjice genocida u Srebrenici, Institut za islamsku tradiciju u Sarajevu održao je od 11. do 14. maja 2015. godine međunarodnu naučnu konferenciju pod nazivom Genocid u Srebrenici: Ka trajnom sjećanju. Nepune dvije godine nakon toga, isti institut objavljuje zbornik radova pod nazivom Sjećanje na bosanski genocid: Pravda, pamćenje i poricanje.