ODNOS MUSLIMANSKIH GIMNAZIJALACA UNSKO-SANSKOG KANTONA PREMA KUR’ANU I OSNOVAMA ISLAMA – ISLAMSKIM ŠARTIMA (NAMAZ, POST, ZEKAT I HADŽ) - Islamčević, Haris (Novi Muallim, 2022)
UDK 342.731:061.1EU 2:321.7 Imajući u vidu da moderni čovjek proživljava svojevrsnu krizu religijskog identiteta koji rezultira između ostalog i ne izvršavanjem ili napuštanjem temeljnih praktičnih osnova Vjere, u ovom radu razmatrali smo odnos srednjoškolaca Unsko-sanskog kantona prema Kur’anu i temeljnoj vjerskoj praksi. Nakon provedenog istraživanja na temelju rezultata ispitivanja ciljne grupe, u radu su prezentirani pokazatelji o odnosu gimnazijalaca USK prema tradicionalnim formama religioznosti, te stanju vjerske prakse kod gimnazijalaca s područja Unsko-sanskog kantona na kraju srednjoškolskog obrazovanja.