AHLAK 1, udžbenik za prvi razred medrese; AHLAK2, udžbenik za drugi razred medrese - Grabus, Nedžad (Novi Muallim, 2003)
Prikaz knjiga: Dževad Hodžić: Ahlak 1, (Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Sarajevo 1423./2003.) Dževad Hodžić: Ahlak 2, (Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Sarajevo 1423./2003.)