SUKOB FUNDAMENTALIZAMA I GLAS RAZUMA SA SJEVERA - Alibašić, Ahmet (Novi Muallim, 2022)
Prikaz knjige: Thomas Hylland Eriksen. Paranoja globalizacije: Islam i svijet poslije 11. septembra, s norveškog Rasim Muratović (Sarajevo: Sejtarija, 2002), str. 177.