POZICIJA NASTAVE ISLAMSKE VJERONAUKE U KONTEKSTU REFORMIRANE ŠKOLE - Vejo, Edina (Novi Muallim, 2022)
Ovaj tekst je autorica izložila na skupu "Reforma obrazovanja u Islamskoj zajednici'; održanom od 1. do 3. jula 2003. godine u Sarajevu.