MUALLIMOV SVIJET KNJIGE - Hajdarević, Hadžem (Novi Muallim, 2022)
Prikaz knjiga: Džemaludin Latić: Srebrenički interno (spjev). Bosančica-print, Sarajevo, 2001. Biblioteka "Akme" lhsan Kasim Salihi: Bediuzzaman SaidNursi(biografija). IK "Ljiljan", Sarajevo, 2002. Biblioteka "Život". Sa arapskoga preveo: Abdulah Smajić Mehmedalija Bojić: Uzroci genocida u Bosni (studija). El-Kalem, Sarajevo, 2001. Biblioteka posebnih izdanja Povodom Biblioteke "Nova osjećajnost" izdavačke kuće"Vrijeme" iz Zenice, u kojoj su februara-marta 2002. objavljena nova književna djela bosanskih autora -Zilhada Ključanina: Četiri zlatne ptice (priče), Asmira Kujovića: Ko je zgazio gospođu Mjesec (roman) i Zlatka Topčića: Remake (filmski scenarij) Murat Baltić: Zekkum i nesanica (roman). Bosanska riječ, Wupertal -Tuzla, 2001. Dželaluddin Rumi: Mesnevija, li. dio. IK "Ljiljan", Sarajevo, 2002. Biblioteka Lektira. Prijevod sa perzijskoga, komentar i bilješke: Fejzullah Hadžibajrić