JOŠ JEDAN PRIJEVOD KUR'ANA NA RUSKI - Karić, Enes (Novi Muallim, 2003)
Prikaz prijevoda Kur'ana: KORAN, perevod smislovi komentarii, Prevela: lman Valerija Porohova, lzd. Centar Al-Furkan, Moskva, 1998-1999. godine. Damask, 1419. (H), (Objavljeno pod pokroviteljstvom Ministarstva za islamske poslove i vakufe Ujedinjenih Arapskih Emirata).