NJEMAČKA JE PRIHVATILA ODGOVORNOST ZA HOLOKAUST, A RUKOVODSTVO RS IZRIČITO PORIČE GENOCID: Intervju s profesorom Davidom Pettigrewom - Pettigrew, David; Karčić, Hikmet; Džaferović, Nedžada (Novi Muallim, 2022)
UDK 316.4(497.6)(047.53) Povodom 22. godišnjice genocida nad Bošnjacima u UN sigurnoj zoni “Srebrenica”, o pitanjima sjećanja, terminologiji, negiranju zločina i literaturi razgovaramo sa prof. David Pettigrew, profesorom filozofije na univerzitetu Southern Connecticut u SAD. Prof. Pettigrew autor je više knjiga i stručnih članaka. U posljednjih nekoliko godina, aktivno se bavi pitanjima pravde, sjećanja i politike u post-dejtonskoj Bosni i Hercegovini.