IDENTITET, POLITIČKI I DRUŠTVENI ŽIVOT KOSOVSKIH BOŠNJAKA - Saliji, Arsim Tarik (Novi Muallim, 2022)
UDK 323.1(497.115=163.4*3) Cilj ovoga rada jeste da se uvidom u dostupnu literaturu i poznavanjem prilika na terenu predstavi slika zajednice Bošnjaka Republike Kosova, a posebno Bošnjake u regionu Prizrena, čime će se u jednom dokumentu povezati neka dosadašnja tematska istraživanja o ovoj zajednici, te sagledati identitet, sadašnji politički i društveni život kosovskih Bošnjaka sa osvrtom ma političku zastupljenost, obrazovanje i jezik. Metode koje su korištene u toku izrade ovog rada su istraživanje i pregled dostupne literature koje su uže ili šire vezane za problematiku kosovskih Bošnjaka, te ličnim razgovorima i poznavanjem prilika na terenu.