ULOGA NASTAVNIKA ISLAMSKE VJERONAUKE U SAVREMENOJ ŠKOLI - Ibrić, Mirzet (Novi Muallim, 2022)
UDK 373.5:[371.321:28] U ovom radu autor se fokusira na ulogu nastavnika islamske vjeronauke u savremenoj školi. Nakon uvoda autor predstavlja osnovne dimenzije profesionalne osposobljenosti nastavnika vjeronauke, slabosti u radu nastavnika vjeronauke, kao i teorijske uvide o kreativnoj nastavi i kreativnom nastavniku vjeronauke. S obzirom na to da se promjene u savremenoj školi odnose na sve one koji se bave odgojem i obrazovanjem, a ne samo na nastavnika vjeronauke, autor u svom radu zaključuje da se nastavnik vjeronauke može i treba posmatrati kao i nastavnik bilo kojeg drugog školskog predmeta, uz uvažavanje specifičnosti predmeta Islamska vjeronauka.