MUALLIMOV PREGLED - Šuško, Dževada; Sultanović, Adis; Karčić, Fikret; Karčić, Amra; Karčić, Hikmet (Novi Muallim, 2017)
Prikaz knjiga: Dževada Šuško: Mostovi kulture od Bagdžilar do Bosne i Hercegovine, Yildirim Aganoglu, Bosna i Hercegovina u osmanskim dokumentima, Istanbul, 2014.; Adis Sultanović: "Islamische Kultur und Geschichte – Ein Überblick”, Peter Ortag, Saksonski državni Zavod za političko obrazovanje i Brandenburgški državni Zavod za političko obrazovanje, 2. prerađeno i korigovano izdanje, Dresden i Potsdam, 2016.; Fikret Karčić: Istraživanje o listu “Zemzem”; Amra Karčić: James Waller, Becoming Evil: How Ordinary People Commit Genocide and Mass Killing, Second Edition, Oxford University Press, 2007.; Hikmet Karčić: Robert J. Donia, Radovan Karadžić. Architect of the Bosnian Genocide. New York, NY: Cambridge University Press, 2015, xii + 339pp.