ALLAHOVA MILOST JE NEIZMJERNA – JUNUS, A.S.: Priprema za nastavni čas islamske vjeronauke - Imamović, Amra (Novi Muallim, 2022)
UDK 372.828:37.011.33(045) Jedan od najvećih izazova savremene pedagogije jeste omogućiti uvjete za razvijanje kreativnosti u školi, s ciljem da škola postane mjesto koje će pripremiti učenike za aktivan rad i sudjelovanje u društvu. Nastava islamske vjeronauke je kompetentan odgojni prostor u kojem se nesmetano može razvijati kreativnost učenika. U ovom radu predstavljena je nastavna priprema obrade novog nastavnog sadržaja na času islamske vjeronauke za šesti razred osnovne škole. Priprema sadrži informacije o oblicima rada, nastavnim metodama i sredstvima, te ciljevima i zadacima ove nastavne jedinice. Takođe je prikazana makroartikulacija i mikroartikulacija nastavnog časa sa detaljnim uputama za njegovu realizaciju i prilozima. Ovaj rad sa velikom interakcijom ostalih predmeta nudi mogućnosti kreativnog osmišljavanja i realizacije nastave.