IBRAHIM-EF. ŠEHOVIĆ: BOŠNJAK KOJI JE PREPISAO KUR’AN 66 PUTA - Manjgo, Meho (Novi Muallim, 2022)
UDK 091=411.21(497.6) 929 Šehović I. 28-254(0.032) U historiji islama veoma bitno mjesto zauzimaju prepisivači Kur’ana jer su na sebi svojstven način doprinijeli širenju islama po cijelom svijetu. Pored arapskih, perzijskih, turskih i indijskih prepisivača, značajno mjesto u historiji prepisivanja Kur’ana zauzimaju i prepisivači iz Bosne i Hercegovine. Od dolaska Osmanlija na prostor Bosne i Hercegovine među Bošnjacima se pojavilo nekoliko vrhunskih prepisivača Kur’ana, a jedan od njih je i Ibrahim ef. Šehović. Ovaj rad upravo ima za cilj da prikaže život i rad tog značajnog bosanskohercegovačkog prepisivača Božije riječi.