MOGUĆNOSTI PRIMJENE IGARA KAO DIDAKTIČKOMETODIČKIH STRATEGIJA U PREDŠKOLSKOM RELIGIJSKOM ODGOJU DJECE - Sijamhodžić-Nadarević, Dina; Šeko, Mahira (Novi Muallim, 2019)
UDK 159.922.7:371.382 28:37.034 U radu se tematizira mogućnost primjene igara kao didaktičko-metodičkih strategija adekvatnih i u religijskom odgoju na predškolskom uzrastu djece. Fokus je stavljen na analizi mogućnosti primjene stvaralačkih igara poput igre uloga i dramskih igara, igre riječima, konstruktivnih igara te igara s pravilima – pokretne igre, didaktičke i društvene igre. Kroz teorijsku obradu sadržaja i primjere pokazuje se kako igre mogu imati svoju primjenu i u islamskom odgoju djece predškolskog uzrasta upravo kroz formiranje moralnih osobina i karaktera kod djece, a korištenje odgovarajućeg edukativnog materijala će potaknuti djecu na razmišljanje o vjeri i pomoći im da steknu nova znanja. Svaka od ponuđenih igara može poslužiti kao podloga za poučavanje djece univerzalnim i usko religijskim vrijednostima.