PROMOCIJA LJUBAVI I PREVENCIJA MRŽNJE PREMA ALLAHOVOM MILJENIKU MUHAMMEDU - Valjevac, Mensur; Valjevac, Mina; Dizdarević, Sedad (Novi Muallim, 2021)
UDK 28-31:929 Muhammad Ljubav vjernika prema Allahovu miljeniku Muhammedu, s.a.v.s., prirodno je stanje. Ta ljubav ulog je privilegije druženja s njim (s) u Džennetu. Vremenska distinkcija nije zapreka veće ljubavi prema njemu (s). Obilježje ljubavi prema njemu (s) je ljubomora prema činjenju grijeha, ljubav prema njegovoj (s) porodici (Ehli- -bejt), te njegovo (s) spominjanje i učenje salavata na njega (s). Prve generacije muslimana svoju ljubav prema njemu (s) pokazivale su svojim žrtvovanjem za njega (s) kao i vidnim promjenama ponašanja, prilikom njegovog (s) spominjanja. Savršenost i potpunost njegovih (s) osobenosti motiv su bezvremenske ljubavi prema njemu (s).