OSVRT NA RADOVE IZ PODRUČJA ODGOJA I OBRAZOVANJA U ČASOPISU NOVI MUALIM U PERIODU OD 2000. DO 2020. GODINE - Tufekčić, Adnan; Alić, Amel (Novi Muallim, 2020)
UDK 37:050(497.6)"2000/2020" Rad predstavlja osvrt na tekstove iz područja odgoja i obrazovanja u časopisu Novi muallim u periodu od 2000. do 2020. godine. U analizi radova u navedenom periodu uočljiv je napredak u samom naučnom i stručnom koncipiranju članaka tj. praćenju svih suvremenih zahtjeva za obradu i publikovanje radova u specijaliziranim časopisima i njihovo referiranje u priznatim međunarodnim bazama podataka. Tome svjedoči i skoro 80 brojeva ovog časopisa, u kojima smo u našoj analizi izdvojili ukupno 366 radova u kojima se tretiraju teme u vezi sa odgojem i obrazovanjem.