MUALLIMOV FORUM – DIJALOŠKA ARENA O STRATEŠKIM PITANJIMA ISLAMSKE ZAJEDNICE - Alispahić, Zehra (Novi Muallim, 2020)
UDK 070.482:28(497.6)"2008/2016" Rad donosi detaljan uvid u osmogodišnju rubriku Muallimov forum koja je u kontinuitetu izlazila u periodu od 2008. do 2016. i tretirala trideset veoma važnih tema za strateško dinamiziranje rada Islamske zajednice ovih prostora ali i Bošnjaka u cjelini. Za Forum su pisali ugledni univerzitetski profesori, muftije, glavni imami, imami, vjeroučitelji i istaknuti stručnjaci iz prakse. Svaka ozbiljnija analiza procesa i pojava u Islamskoj zajednici ovih prostora pokazat će da je Muallimov forum i način na koji je on tretirao pojedine teme otvorio veoma ozbiljne procese u Islamskoj zajednici ovih prostora, odredio njezine prioritete u skladu sa temeljnom misijom i ohrabrio ulazak u te procese. Rezultate nekih od tih procesa već svjedočimo, posebice u organizacijskom segmentu rada Zajednice.