VJERSKI ŽIVOT U VOJNOM MUFTIJSTVU U VRIJEME PANDEMIJE - Okić, Muhamed (Novi Muallim, 2021)
UDK 355.088:28-725(497.6) 616.98:578.8“2020“ Kušnja u kojoj se našao cijeli svijet u minuloj godini, pa tako i bosanskohercegovački narodi, bila je i još uvijek jeste veliki ispit za čovječanstvo. Pandemija koja uzima zdravlje i odnosi živote sada već više od dva miliona ljudi nije zaobišla ni stanovnike Bosne i Hercegovine. Kao što je prethodna tako će i ova 2021. godina tražiti potvrdu onog najboljeg u čovjeku: strpljivosti, darežljivosti, razumijevanja bola i tuge drugog, ali i snagu vjere kojom će ojačati ljudski duh i nadu da će i ovo stanje proći kao što su prolazila i mnoga druga teška stanja. U ovom radu ćemo predstaviti najvažnije aktivnosti Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i Vojnog muftijstva koje su realizovane u vrijeme pandemije COVID-19, kao i one usmjerene ka misiji pomaganja kako vojnim tako i civilnim strukturama u suzbijanju pandemije.